Tuesday, May 26, 2009

Marfin PB:Πτώση 77% στα κέρδη α΄ τριμήνου - Bελτίωση προσεχώς

Marfin PB:Πτώση 77% στα κέρδη α΄ τριμήνου - Bελτίωση προσεχώς

Πτώση κερδών 77% θα εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο του 2009 η Marfin Popular Bank ως αποτέλεσμα των αυξημένων εξόδων από τόκους , των σχετικά περιορισμένων εσόδων από δάνεια και των σχετικά αυξημένων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Τα κέρδη α΄ τριμήνου , τα οποία ανακοινώνονται στις 28 Μαΐου , έχουν κατέλθει στα 24 εκατ ευρώ έναντι 104,4 εκατ ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στο α΄ τρίμηνο του 2008. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις το α΄ τρίμηνο του 2009 μάλλον και θα είναι το χειρότερο καθώς ήδη από το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται βελτίωση στην κερδοφορία λόγω της μείωσης των εξόδων από τόκους και της αύξησης των δανείων. Η Marfin Popular bank εμφανίζει ισχυρά ίδια κεφάλαια περί τα 3,2 δις ευρώ διαμορφώνοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 11,2%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Marfin ενισχύθηκε πρόσφατα μέσω της έκδοσης αξιογράφων κεφαλαίου 242 εκατ ευρώ και πλέον διαθέτει επαρκή κεφάλαια.

Ο όμιλος της Marfin βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα μετά μάλιστα και την απόφαση για συγχώνευση της Marfin Popular και της Marfin Εγνατίας. Ο αμερικανικός ελεγκτικός οίκος Standard and Poor’s με αφορμή την κίνηση αυτή υποβαθμίζει τις προοπτικές των δύο τραπεζών κυρίως με το επιχείρημα ότι η Marfin θα χάσει ένα πλεονέκτημα που διέθετε από την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης. Σημειώνεται επίσης ότι η Marfin έχει εδώ και μήνες δηλώσει στην S&P ότι διακόπτουν την συνεργασία τους.

Στον όμιλο της Marfin σημειώνονται εσχάτως μεγάλοι όγκοι συναλλαγών. Μάλιστα το πακέτο που διακινήθηκε και αφορούσε περίπου το 5% αποτελούσε γύρισμα της MIG στην Marfin Popular. H MIG κατέχει το 9,7% της Marfin Popular.

REPORTER.GR

No comments:

Share |