Thursday, March 26, 2009

Ανοδος 3% για το αργό- Πάνω από τα 54,35 δολάρια

Ανοδος 3% για το αργό- Πάνω από τα 54,35 δολάρια

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών ενισχύθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανάκαμψης των κεφαλαιαγορών, αφού οι επενδυτές «λαβαίνουν» τα σήματα για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού ενισχύθηκαν κατά 3% στα 54,35 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας στο 20% τα κέρδη του αργού από την αρχή του έτους. Το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύθηκε κατά 1,9% στα 52,71 δολάρια το βαρέλι, στην αγορά του Λονδίνου.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αγορά του πετρελαίου έχει εδώ και πάρα πολλούς μήνες εναρμονιστεί με τις διακυμάνσεις των κεφαλαιαγορών, αγνοώντας τα στοιχεία που ανακοινώνονται καθημερινά από την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ανακοινώθηκαν τα αποθέματα του αργού την προηγούμενη εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαρτίου, και τα οποία κατέδειξαν αύξηση της τάξεως των 3,3 εκατ. βαρελιών στα 356,6 εκατ. βαρέλια. Ήταν 22η αύξηση σε διάστημα 26 εβδομάδων, ήτοι 13% υψηλότερα σε σχέση με πέντε χρόνια νωρίτερα. Τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,14 εκατ. βαρέλια, στα 214,6 βαρέλια, ενώ η κατανάλωση των καυσίμων ενισχύθηκε την ίδια περίοδο κατά 2,2%.

REPORTER.GR

No comments:

Share |