Thursday, March 26, 2009

Mitsubishi UFJ, Morgan Stanley: Συγχώνευση των χρηματιστηριακών σκελών στην Ιαπωνία

Mitsubishi UFJ, Morgan Stanley: Συγχώνευση των χρηματιστηριακών σκελών στην Ιαπωνία

Σε συγχώνευση των χρηματιστηριακών τους μονάδων στην Ιαπωνία σχεδιάζουν να προχωρήσουν η Mitsubishi UFJ Financial Group και η Morgan Stanley σχηματίζοντας την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της χώρας.

Οι δύο όμιλοι αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στις 4:30 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Τόκιο, όπως αναφέρουν σε κοινό ανακοινωθέν τους.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Mitsubishi UFJ θα κατέχει το 60% της νέας εταιρείας.

Οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Morgan Stanley, Citigroup και Merrill Lynch προχωρούν σε περικοπές δαπανών έπειτα από διαγραφές, που σχετίζονται με επενδύσεις σε «τοξικό» χρέος.

Από τη συγχώνευση της Mitsubishi UFJ με την τοπική μονάδα της Morgan Stanley αναμένεται να προκύψει η Νο2 χρηματιστηριακή εταιρεία, μετά τη Nomura Holdings και την Goldman Sachs σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν των δύο εταιρειών, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθούν ο διευθύνων σύμβουλος της Mitsubishi UFJ, Νομπούο Κουρογιανάγκι, και ο πρόεδρος της Morgan Stanley, Βαλίντ Τσαμάχ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρηματιστηριακό σκέλος της Mitsubishi UFJ διαθέτει 116 υποκαταστήματα και απασχολεί περισσότερους από 6.500 υπαλλήλους. Τα έσοδα της μονάδας ανήλθαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 σε 85 δισ. γιεν.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |