Thursday, March 26, 2009

Οι Soros, Paulson, Simons και Arnold έβγαλαν πάνω από 7 δισ. δολάρια στην κρίση!

Οι Soros, Paulson, Simons και Arnold έβγαλαν πάνω από 7 δισ. δολάρια στην κρίση!


Mπορεί τα λεφτά που κέρδισαν οι κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων του κόσμου, το 2008 να σημείωσαν σε μέσο όρο πτώση κατά 48% σε σχέση με την μαγική χρονιά του 2007, όμως οι ηγέτες της βιομηχανίας των hedge funds, συγκεκριμένα η τετράδα James Simons, John Paulson, John Arnold και George Soros, γύρισαν σπίτι με 1,1 μέχρι και 2,5 δισ. δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με το Alpha Magazine. Οι 11 μεγαλύτεροι hedge funds managers του κόσμου μάλιστα, έγιναν πλουσιότεροι κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Το δε τοπ 25 των διαιχεριστών κεφαλαίων, έβγαλε κοντά στα 470 εκατ. δολάρια ο καθένας σε μέσο όρο.

Μπορεί βέβαια από τα παχυλά κέρδη του 2007 - την περίοδο πριν την κρίση δηλαδή, αυτά τα νούμερα να αποτελούν προσγείωση και μάλιστα ανώμαλη για τους μεγάλους παίκτες της βιομηχανίας των hedge funds, ωστόσο και παρά της τεράστιες ζημιές και την μαζική φυγή των επενδυτών από την αγορά που «πόνεσαν» πολύ τα επιθετικά αυτά κεφάλαια, η κρίση φαίνεται πως διατήρησε τον τίτλο του «δισεκατομμυριούχου» για πολλούς από αυτούς τους μεγάλους παίκτες. Ιδου τι κέρδισαν οι top της αγοράς:

Ο James Simons της Renaissance Technologies Corp. εκτιμάται πως έβγαλε 2,5 δισ. δολάρια το 2008. Ο John Paulson της Paulson & Co. 2 δισ. δολάρια, ο John Arnold της Centaurus Energy 1,5 δισ., ο George Soros της Soros Fund Management 1,1 δισ. δολάρια, ο Raymond Dalio της Bridgewater Associates 780 εκατ. δολάρια, ο Bruce Kovner της Caxton Associates 640 εκατ. δολάρια, ο David Shaw της D.E. Shaw & Co. 275 εκατ. δολάρια, ο Stanley Druckenmiller της Duquesne Capital Management 260 εκατ. δολάρια, ο David Harding της Winton Capital Management 250 εκατ. δολάρια, ο Alan Howard της Brevan Howard Asset Management 250 εκατ. δολάρια και ο John Taylor Jr. της FX Concepts 250 εκατ. δολάρια.

Αυτό θα πει ανοσία! Να βγαίνεις εκατομμυριούχος ή και δισεκατομμυριούχος από την χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών...

REPORTER.GR

No comments:

Share |