Thursday, March 26, 2009

Στη Roche το 96% της Genentech

Στη Roche το 96% της Genentech

Ποσοστό άνω του 96% στο μετοχικό κεφάλαιο της Genentech έχει εξασφαλίσει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche Holdings, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, έναντι τιμήματος 46,8 δισ. δολαρίων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Roche αναφέρει ότι κατέχει πλέον το 93% περίπου των προνομιούχων μετοχών της Genentech, ενώ αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμη 3% εντός των επόμενων τριών εργάσιμων ημερών. Η απορρόφηση της εταιρείας αναμένεται να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Όπως σημειώνει η ελβετική εταιρεία, η Genentech θα καταστεί πλήρως θυγατρική της και μετά τη συγχώνευση οι μετοχές της θα διαγραφούν από το NYSE.

Η Roche συμφώνησε, νωρίτερα αυτόν το μήνα, να αποκτήσει το 44% των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας που δεν κατείχε, έναντι 95 δολαρίων ανά μετοχή, τερματίζοντας έτσι τη «μάχη» για την εξαγορά της.

Η απόκτησή της ήταν η τρίτη μεγάλη εξαγορά στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας φέτος, μετά την εξαγορά της Wyeth από την Pfizer έναντι 68 δισ. δολαρίων και την απόκτηση της Schering Plough από την Merck έναντι 41 δισ. δολαρίων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |