Thursday, March 26, 2009

Καλύφθηκε η σημερινή έκδοση βρετανικών ομολόγων

Καλύφθηκε η σημερινή έκδοση βρετανικών ομολόγων


Το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε με επιτυχία σήμερα την δημοπρασία σε δεικτοποιημένα ομόλογα (index-linked gilts) ύψους 1,1 δισ. στερλίνων ($1,6 δισ.), όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η δημοπρασία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την χθεσινή αποτυχημένη έκδοση της βρετανικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατάφερε να βρει αρκετούς αγοραστές για την έκδοση ομολόγων ύψους 1,75 δισ. στερλίνων, γεγονός που είχε να συμβεί επτά χρόνια.

Τα gilts, ομόλογα του βρετανικού δημοσίου, βρέθηκαν υπό πίεση χθες μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου πως οι επενδυτές υπέβαλλαν προσφορές μόλις για 1,63 δισ. στερλίνες για 40ετή χρεόγραφα. Η τελευταία φορά που η βρετανική κυβέρνηση δεν κατάφερε να προσελκύσει επενδυτές ήταν το 2002, όταν προσπάθησε να πουλήσει πληθωριστικά προστατευμένα 30ετή ομόλογα.

Η σημερινή πώληση ομολόγων με προστασία έναντι του πληθωρισμού, λήξης το 2022, συγκέντρωσε προσφορές ύψους 2,987 δισ. στερλίνων.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |