Thursday, March 26, 2009

Μέρισμα 15 σεντ από Marfin

Μέρισμα 15 σεντ από Marfin


Μέρισμα 15 σεντ αποφάσισε να παραχωρήσει στους μετόχους η διοίκηση της Marfin, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Το μέρισμα είναι αισθητά μειωμένο σε σύγκριση με τα 35 σεντ ανά μετοχή που είχαν δοθεί για τη χρήση του 2007 και με τα 31 σεντ που είχαν δοθεί για τη χρήση του 2006.

Το 2008 η τράπεζα πέτυχε κέρδη €395 εκ. έναντι €563 εκ. το 2007, λόγω της μείωσης των εσόδων από χρηματοοικονομικές πράξεις, λόγω των αυξημένων λειτουργικών δαπανών και των αυξημένων προβλέψεων για επισφάλειες. Τα καθαρά έσοδα του ομίλου από τόκους αυξήθηκαν κατά 12%.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της Marfin Popular και επισυνάπτουμε την ετήσια της έκθεση για το 2008:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 27 Φεβρουαρίου, 2009, η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι σε σημερινή συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της ενέκρινε τις Τελικές Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου και της Τράπεζας για το 2008.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει επίσης αποφασίσει να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 19 Μαϊου 2009, την καταβολή μερίσματος €0,15 ανά μετοχή ονομαστικής αξίας €0,85, σε μετρητά.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο ώστε να δοθεί στους μετόχους το δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος. Η τιμή άσκησης του δικαιώματος για επανεπένδυση του μερίσματος του 2008 σε μετοχές της Τράπεζας, θα είναι 10% πιο κάτω από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την περίοδο από 26 Μαϊου μέχρι 1 Ιουνίου 2009, (πρώτες πέντε μέρες κατά τις οποίες η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος, ex-dividend).

Επιπρόσθετες πληροφορίες για την καταβολή του μερίσματος, όπως ημερομηνία αρχείου και αποκοπής, περιλαμβάνονται στο Οικονομικό Ημερολόγιο της Τράπεζας για το έτος 2009 το οποίο ανακοινώνεται επίσης σήμερα.

Η Ετήσια Οικονομική Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει και τις Οικονομικές Καταστάσεις, επισυνάπτεται. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ομίλου (www.laiki.com), στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (www.cse.com), καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.ase.gr). Aντίγραφα θα διατίθενται στο Τμήμα Μετοχών και Χρεογράφων του Ομίλου, Διομήδους 10, 2ος όροφος, 2024 Στρόβολος, Λευκωσία».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |