Tuesday, February 10, 2009

Δημόσια συγνώμη ζητούν οι πρώην επικεφαλής των RBS και HBOS

Δημόσια συγνώμη ζητούν οι πρώην επικεφαλής των RBS και HBOS


Ο λόρδος Στίβενσον, πρώην πρόεδρος της HBOS

Δημόσια συγνώμη για την ευθύνη τους στην χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία οδήγησε τα ιδρύματά τους σε μερική κρατικοποίηση, ζήτησαν σήμερα οι πρώην επικεφαλής των βρετανικών τραπεζών Royal Bank of Scotland (RBS) και HBOS.

Ο λόρδος Στίβενσον, πρώην πρόεδρος της HBOS, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Κοινοτήτων, πως ο ίδιος και ο πρώην γενικός διευθυντής της τράπεζας, Άντι Χόρνμπι, είναι «βαθιά απογοητευμένοι» από τα όσα έχουν συμβεί.

O Τομ Μακίλοπ, πρώην πρόεδρος της RBS, δήλωσε από την πλευρά του πως συμμερίζεται τις δηλώσεις του Στίβενσον και υπενθύμισε πως είχε ζητήσει συγγνώμη και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας, το Νοέμβριο.

Απαντώντας στις ερωτήσεις ενός Βρετανού βουλευτή, ο Μακίλοπ παραδέχθηκε πως η αγορά της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro – η μεγαλύτερη αγορά στην ιστορία του τραπεζικού τομέα – ήταν ένα «σφάλμα». «Πληρώσαμε υπερβολικά την ABΝ Amro» και «αυτό που πληρώσαμε δεν άξιζε τον κόπο», δήλωσε.

Συγνώμη ζήτησε και ο πρώην γενικός διευθυντής της Royal Bank of Scotland, Φρεντ Γκούντγουιν. «Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη και ευχαρίστως το κάνω και πάλι», ανέφερε.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |