Tuesday, February 10, 2009

Αρχίζει η συζήτηση με MIG για την Ολυμπιακή

Αρχίζει η συζήτηση με MIG για την Ολυμπιακή

Αρχίζουν σήμερα οι επίσημες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Marfin Investment Group, του μοναδικού Ομίλου που είχε ανταποκριθεί στην έκκληση της κυβέρνησης για τον εθνικό αερομεταφορέα μέχρι χθες.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περίπου είκοσι ημέρες, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος προΐσταται της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα, να διευκρινίζει ότι «πριν την επισημοποίηση της όποιας συμφωνίας πρέπει να υπάρχει η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμπλήρωση της απόφασης του προηγούμενου Σεπτεμβρίου».

Εν τω μεταξύ ρόλο στην υπόθεση της Ολυμπιακής εμφανίζεται να αναλαμβάνει και ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τους πιλότους (ΕΧΠΑ) της Ολυμπιακής, ενώ σήμερα επισκέπτεται το Κέντρο Ελέγχου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο Ελληνικό.

Οι χειριστές ενημέρωσαν χθες το νέο υπουργό Μεταφορών για την πρότασή τους για τη διάσωση της εταιρείας. Η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) τάσσεται υπέρ της εξαγοράς της εταιρείας από τη ΜΙG, υπό προϋποθέσεις.

Οι πιλότοι ζήτησαν επίσης να προχωρήσει το θέμα των μετατάξεων υπενθυμίζοντας ότι, η συνεννόηση με τον κ. Χατζηδάκη ήταν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης υπουργικής απόφασης για τις μετατάξεις των χειριστών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Παράλληλα εκκρεμούν και τέσσερις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την υλοποίηση του νόμου 3717, ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα των αποχωρήσεων των εργαζομένων στον Όμιλο της OA κατά την κρίσιμη ημερομηνία (φάση εκκαθάρισης).

Ωστόσο, ο έκτος διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης που κηρύχθηκε άγονος ουσιαστικά ανατρέπει και το τελικό χρονοδιάγραμμα τόσο για την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων στην OA, όσο και για την εκκαθάριση της OA-Υπηρεσίες και των Oλυμπιακών Aερογραμμών.

Η κυβέρνηση θέλει να τελειώσει με το θέμα της Ολυμπιακής προς όφελος της εταιρείας, αλλά και της χώρα, δήλωσε χθες στο ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηδάκης. Ο ΥΠ.ΑΝ. πρόσθεσε ότι πρέπει να εξεταστούν νομικής φύσεως ζητήματα, που αφορούν στη συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση το περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελεί ασφάλεια για τους επενδυτές.

Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι, εάν δεν αποκρατικοποιηθεί η Ολυμπιακή θα γίνει «Κουρουπητός νούμερο 2».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |