Tuesday, February 10, 2009

Γαλλία: Δάνειο 6,5 δισ. ευρώ σε Peugeot-Citroen και Renault

Γαλλία: Δάνειο 6,5 δισ. ευρώ σε Peugeot-Citroen και Renault

Τη χορήγηση δανείου ύψους 6,5 δισ. ευρώ στους κατασκευαστές αυτοκινήτων Peugeot-Citroen, Renault και Renault Trucks ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, με σκοπό να διατηρήσουν τα εργοστάσιά τους στη Γαλλία. «Για να επιτραπεί στους κατασκευαστές οχημάτων να προετοιμάσουν σοβαρά το μέλλον, το κράτος θα προσφέρει σε καθεμιά από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δανειο ύψους 3 δισ. ευρώ για χρονική διάρκεια πέντε χρόνων», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Βιομηχανίας Λικ Σατέλ, η Renault Trucks που είναι θυγατρική του σουηδικού ομίλου Volvo, θα λάβει δάνειο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντάλλαγμα της κρατικής οικονομικής βοήθειας «οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτές θα δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να κλείσουν κανένα από τα εργοστάσιά τους στη Γαλλία σε όλη τη χρονική διάρκεια του δανείου (πέντε χρόνια) και ότι θα πράξουν έτσι ώστε να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις απολύσεις», ανέφερε ο κ. Σαρκοζί.

«Είναι μια δέσμευση που μας ικανοποιεί και τη χαιρετίζουμε γιατί μας εγγυάται πως η κρίση θα είναι προσωρινή και πως δεν πρόκειται να καταστρέψει ένα τμήμα της βιομηχανικής βάσης μας και την ικανότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας μας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

REPORTER.GR

No comments:

Share |