Tuesday, February 10, 2009

Cisco: Πώληση ομολόγων ύψους τεσσάρων δισ. δολ.

Cisco: Πώληση ομολόγων ύψους τεσσάρων δισ. δολ.

Τη δεύτερη προσφορά ομολόγων στην 25ετή ιστορία της ολοκλήρωσε η Cisco Systems στο πλαίσιο των προσπαθειών της να περιορίσει τις δαπάνες εν μέσω της χαμηλής ζήτησης για εξοπλισμό δικτύων.

Η πώληση ομολόγων, ύψους τεσσάρων δισ. δολαρίων, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου, τα οποία λήγουν αυτόν το μήνα, αναφέρει η εταιρεία σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Όπως πρόσθεσε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εξοπλισμού για δίκτυα, τα έσοδα από την πώληση θα κατευθυνθούν και σε γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cisco, Τζον Τσάμπερς, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την μεγαλύτερη προσφορά πιστώσεων προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού και να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρείας. Στόχος της διοίκησης είναι να περιορίσει τις δαπάνες τουλάχιστον κατά ένα δισ. δολάρια μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Οι πωλήσεις της εταιρείας εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν έως 20% αυτό το τρίμηνο, με τους αναλυτές να μην «βλέπουν» ανάκαμψη μέχρι το 2010.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν πουλήσει από τις αρχές του 2009 ομόλογα, συνολικής αξίας 181,7 δισ. δολαρίων, 42% περισσότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |