Wednesday, January 28, 2009

Yahoo: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη δ’ τριμήνου

Yahoo: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη δ’ τριμήνου

Άνοδο έως 6,7% κατέγραψε η μετοχή της Yahoo, καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική εταιρεία για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων που σχετίζονται με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 238 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή έναντι 205,7 εκατ. δολαρίων ή 15 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα προέβλεπαν στα 13 σεντς ανά μετοχή.

Παρόλα αυτά, συμπεριλαμβανομένων των διαγραφών και επιπρόσθετων επιβαρύνσεων, η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες ύψους 303 εκατ. δολαρίων ή 22 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 1,4% στα 1,81 δισ. δολάρια.

Στην πρώτη της παρουσίαση αποτελεσμάτων ως διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, η Κάρολ Μπαρτζ δήλωσε πως θα μελετήσει προτάσεις για εξαγορά παγίων της εταιρείας, προσθέτοντας πως δεν ανέλαβε τη διοίκηση της Yahoo με την προοπτική να την πουλήσει.

Η κ. Μπαρτζ τοποθετήθηκε στη θέση της CEO αυτόν το μήνα, μετά την αποχώρηση του πρώην επικεφαλής της εταιρείας, Τζέρι Γιανγκ, ο οποίος προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των μετόχων απορρίπτοντας την προσφορά των 47,5 δισ. δολαρίων από τη Microsoft

Για το πρώτο τρίμηνο, η διοίκηση της Yahoo προβλέπει πωλήσεις 1,53-1,73 δισ. δολαρίων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |