Wednesday, January 28, 2009

Ανοδος 1,4% για το αργό λόγω μείωσης αποθεμάτων της βενζίνης

Ανοδος 1,4% για το αργό λόγω μείωσης αποθεμάτων της βενζίνης

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, παρόλο που η ανακοίνωση για τα αποθέματα της προηγούμενης εβδομάδας έδειξε για ακόμη μια φορά πολύ σημαντική αύξηση. Οι επενδυτές στάθηκαν στην πτώση που είχαν τα αποθέματα βενζίνης, τα οποία εμμέσως κατέδειξαν αύξηση της ζήτησης. Συγκεκριμένα, αύξηση 6,22 εκατ. βαρέλια σημείωσαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιανουαρίου, σημειώνοντας για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα θεαματική ανοδο, ενώ διαμορφώθηκαν στα 338,9 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, τα διυλισμένα αποθέματα διαμορφώθηκαν κατά ένα εκατ. βαρέλια χαμηλότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ.

Το αργό διαμορφώθηκε με ανοδο 1,4%, κλείνοντας στα 42,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ πριν τη δημοσιοποίηση των αποθεμάτων σημείωνε πτώση 1%. Το πετρέλαιο τύπου brent διαμορφώθηκε κατά 2% υψηλότερα, στα 44,59 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 121.000 βαρέλια, ενώ διαμορφώθηκαν στα 219,9 εκατ. βαρέλια. Η δυναμικότητα των διυλιστηρίων διαμορφώθηκε στο 82,5%, από 82,8% προηγουμένως.

REPORTER.GR

No comments:

Share |