Wednesday, January 28, 2009

Ρωσία: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες

Ρωσία: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες

Εκατομμύρια ρούβλια κατάφεραν να συγκεντρώσουν Ρώσοι δικαστικοί επιμελητές από πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές, μετά από απαγόρευση της εξόδου τους από τα σύνορα της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι δικαστικοί επιμελητές δήλωσαν ότι έχουν υπογράψει περισσότερες από 82.000 εντολές απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα με αποτέλεσμα να εισπράξουν 800 εκατ. ρούβλια από τους οφειλέτες –πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης όταν έφτασαν στα σύνορα με τις βαλίτσες ανά χείρας.

«Τα μέτρα έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά, η επιτυχία είναι πρωτοφανής» δήλωσε την Τρίτη η Νατάλια Σελιβάνοβα, εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικαστικών Επιμελητών.

Το μέτρο της απαγόρευσης των μετακινήσεων στο εξωτερικό, το οποίο ισχύει από τις αρχές του περασμένου έτους, τίθεται σε εφαρμογή μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις και κατόπιν δικαστικής απόφασης, διαβεβαιώνει ο διευθυντής της υπηρεσίας Άρθουρ Παρφεντσικοφ.

«Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε χρέος 100.000 δολαρίων και πηγαίνει και αγοράζει πακέτο διακοπών για την Ταϊλάνδη, αυτό δεν είναι απλώς παράνομο, είναι και ανήθικο», συμπλήρωσε.

Η Ρωσία κατά καιρούς επιστρατεύει ασυνήθιστα μέσα με σκοπό την είσπραξη οφειλών, μεταξύ των οποίων και η ανάρτηση των ονομάτων των οφειλετών σε δημοσιευμένους πίνακες προκειμένου οι οφειλέτες να αισθανθούν ντροπή και να επισπεύσουν την εξόφληση των χρεών τους, αναφέρει το Reuters.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |