Wednesday, January 28, 2009

Κανονικά οι πτήσεις σήμερα

Κανονικά οι πτήσεις σήμερα

Κανονικά εκτελούνται όλες οι πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών σήμερα καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει, η οποία κρίθηκε κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Έπειτα από προσφυγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το Μονομελές Πρωτοδικείο αργά χθες το βράδυ, έκρινε την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική με το αιτιολογικό ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την κήρυξη της.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι η απόφαση εκδόθηκε τα μεσάνυχτα, τα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν -κυρίως στο πρόγραμμα των πρωινών πτήσεων- αφού οι εταιρίες δεν είχαν το χρόνο να οργανώσουν εκ νέου το πρόγραμμά τους, ενώ πολλοί επιβάτες είχαν ήδη ειδοποιηθεί για ακυρώσεις-τροποποιήσεις πτήσεων. Ετσι, το πρωί ακυρώθηκαν περίπου 30 πτήσεις, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (πχ στη Ρόδο).

Υπενθυμίζεται ότι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει τέσσερις τρίωρες στάσεις εργασίας, ξεκινώντας από τις 04:00 το πρωί έως τις 22:30 κατά τη διάρκεια της τελευταίας βάρδιας, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία από τις στάσεις δεν έχει πραγματοποιηθεί.

ΑΔΕΔΥ: Η απόφαση μάς γυρίζει σε άλλες εποχές

«Η απόφαση του Δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την απεργία που είχε αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ για τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποτελεί νέα πρόκληση και μας γυρίζει σε άλλες εποχές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:


«Η μαζική συμμετοχή στη σημερινή στάση εργασίας από 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου καθώς και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |