Wednesday, January 28, 2009

Santander: Κέρδη 8,88 δισ. € το 2008

Santander: Κέρδη 8,88 δισ. € το 2008

Στα 8,88 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας Banco Santander το 2008, έπειτα από επιβαρύνσεις 350 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με την απάτη του Μπέρναρντ Μάντοφ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, πρόκειται για άνοδο των κερδών κατά 9,4% σε σχέση με το 2007. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 5 Φεβρουαρίου.

Η Santander γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα την απόφασή της να προσφέρει το ποσό των 1,38 δισ. ευρώ στους πελάτες της που έχασαν χρήματα λόγω της έκθεσής της σε επενδύσεις του Μπέρναρντ Μάντοφ.

Επίσης, ανακοίνωσε πως θα βάλει «λουκέτο» σε επτά hedge funds, τα οποία λειτουργεί η Optimal Investment Services, καθώς το σκάνδαλο Μάντοφ πυροδότησε κύμα απόσυρσης κεφαλαίων.

Η Santander, η οποία έχει αποκαλύψει ότι η συνολική έκθεσή της στο σκάνδαλο ανέρχεται στα 2,33 δισ. ευρώ, μηνύθηκε από μερίδα επενδυτών που την κατηγορούν ότι δεν κατάφερε να εξετάσει προσεκτικά τις εν λόγω επενδύσεις.

Η διευθέτηση του θέματος πιθανόν να οδηγήσει σε αντίστοιχες προτάσεις από άλλες εταιρείες, όπως η αυστριακή Bank Medici, η έκθεση της οποίας σε επενδύσεις του Μάντοφ ανέρχεται σε 3,2 δισ. δολάρια.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |