Monday, January 26, 2009

Συρρικνώνεται το spread στα ομόλογα λόγω JP Morgan και BlackRock

Συρρικνώνεται το spread στα ομόλογα λόγω JP Morgan και BlackRock

Πουλήστε θέσεις σε CDS της Ελλάδος και αγοράστε ομόλογα καθώς η χώρα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της αναφέρει σε έκθεση της η J P Morgan.Τα Credit default Swaps τα οποία αποτελούν ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας έχουν φθάσει σε ιστορικά υψηλά στην Ελλάδα λόγω των ανησυχιών για την μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας.
Όμως η J P Morgan υποστηρίζει ότι οι φόβοι για την σταθερότητα της Ελλάδος είναι υπερβολικοί και συστήνει νααυξήσουν θέσεις στα ελληνικά ομόλογα. Η έκθεση αυτή σε συνδιασμό με τις εκτιμήσεις της Black Rock ότι τα spreads στα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα συνέβαλαν ώστε η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων από τις 306 μονάδες βάσης να διαμορφωθεί στις 292 μονάδες βάσης.

Τι εκτιμά η BlackRock

Μετά την εκτόξευση των spreads των ελληνικών, των ισπανικών και των ιταλικών κρατικών ομολόγων σε υψηλά δεκαετίας, ο μεγαλύτερος money manager των HΠA, η BlackRock, δηλώνει ευθέως και ξεκάθαρα πως αγοράζει με τρέλα!

Οπως τονίζει ο κ. Scott Thiel, ο διευθυντής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος της BlackRock, θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σε πιο σημείο πια, όλη αυτή η ιστορία με τα κρατικά ομόλογα γίνεται «γελοία». Τα σημερινά επίπεδα των spreads με αυτό των ελληνικών ομολόγων να εκτοξεύεται πλέον πάνω από τις 300 μονάδες βάσης, είναι υπερβολικά υψηλά, εάν χαλαρώσουμε λίγο και κοιτάξουμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Εμείς έχουμε αρχίσει και αυξάνουμε έντονα τις θέσεις μας.

Οπως σημειώνει η BlackRock, ενώ ενδέχεται να αυξηθούν άλλο λίγο τα spreads, οι αγορές ήδη υπερβάλουν κατά πολύ στις προσδοκίες πως το κόστος διάσωσης των τραπεζών και τα οικονομικά πακέτα διάσωσης γενικότερα, θα αναγκάσουν κάποιες χώρες να φύγουν από το ευρώ.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, όπως υπογραμμίζει ο κ. Thiel. Εμείς ψηφίζουμε «δαγκωτό» ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά ομόλογα!

REPORTER.GR

No comments:

Share |