Monday, January 26, 2009

Πρόστιμο €21 χιλ. σε Χατζηξενοφώντος και Φιερού

Πρόστιμο €21 χιλ. σε Χατζηξενοφώντος και Φιερού


Συνολικό πρόστιμο ύψους €21 χιλ. επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Ανδρέα Χατζηξενοφώντος και την πρώην οικονομική διευθύντρια Άντρη Φιερού της «Λευκόνοικο Χρηματιστηριακής», στις δώδεκα κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν ένοχοι.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο ύψους €17 χιλ. για τις τέσσερις πρώτες κατηγορίες και €4 χιλ. για τις τέσσερις τελευταίες κατηγορίες, ενώ δεν επέβαλε πρόστιμο στις κατηγορίες πέντε και οκτώ διότι η ποινή καλύπτεται από το προηγούμενο πρόστιμο.

Στις 14 Ιανουαρίου οι δύο κατηγορούμενοι, Ανδρέας Χατζηξενοφώντος και Άντρη Φιερού, κρίθηκαν ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για ψευδείς λογαριασμούς με σκοπό την καταδολίευση. Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως κατατέθηκαν στο δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι το 2001 εξέδωσαν τρεις επιταγές προς όφελος της εταιρείας CN Hadjigavriel Stockbrokers και στον Κώστα Χατζηγαβριήλ ύψους £5,5 εκ., την εκκαθάριση των οποίων δεν πέρασαν στα βιβλία της «Λευκόνοικο Χρηματιστηριακής».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρεώσεις της Χρηματιστηριακής να παρουσιάζονται μειωμένες και το τραπεζικό υπόλοιπο αυξημένο με το αντίστοιχο ποσό των £5,5 εκ.

Η υπόθεση ωστόσο εκδικάστηκε στο δικαστήριο 8 χρόνια μετά τη διάπραξη του αδικήματος γεγονός στο οποίο στηρίχθηκε η υπεράσπιση για μετριασμό της ποινής.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων θα ασκήσουν έφεση.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |