Monday, January 26, 2009

Αριθμοί οχημάτων δια πλειστηριασμού

Αριθμοί οχημάτων δια πλειστηριασμού



Δια πλειστηριασμού μέσω της διαδικτυακής σελίδας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και επί 24ώρου βάσεως θα αποκτώνται οι αριθμοί εγγραφής των οχημάτων.

Όπως ανέφεραν σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Μάκης Κωνσταντινίδης και ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποκτήσουν τους αριθμούς της αρεσκείας τους δια πλειστηριασμού το κατώτερο ποσό του οποίου θα ξεκινά από τα €50.

Εκτός πλειστηριασμού ωστόσο βγαίνουν οι αριθμοί 13 και 69 διότι για κάποιους λόγους ο κάθε ένας από αυτούς δεν έχει ζήτηση καθώς και ο αριθμός 666 ο οποίος σε αντίθεση με τους δύο πρώτους έχει πολύ μεγάλη ζήτηση αλλά θεωρήθηκε σκόπιμο να εξαιρεθεί.

Στον πλειστηριασμό όπως εξήγησε ο κ. Κολέττας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι με μια μόνο προσφορά υπό την προϋπόθεση ότι είναι άνω των 18 χρόνων, να έχουν σύνδεση με το διαδικτυακό σύστημα του Τμήματος και το όχημα τους δεν έχει εγγραφεί στην Κύπρο. Η υλοποίηση της εγγραφής σημείωσε επίσης θα πρέπει να γίνεται εντός 4 μηνών από τη λήξη της διαδικασίας ειδάλλως θα χάνουν το δικαίωμα απόκτησης του αριθμού αλλά ούτε και θα τους επιστρέφονται τα χρήματα που έχουν καταβάλει.

Ο Κολέττας απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέρριψε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών με τη συγκεκριμένη μέθοδο θα καταστεί μια κερδοφόρος επιχείρηση αφού δεν τίθεται οροφή στο ποσό του πλειστηριασμού, τονίζοντας ότι ήταν μια ενέργεια την οποία ζητούσαν οι ίδιοι οι πολίτες και ότι τα ποσά που θα εξασφαλίζονται θα καταλήγουν στα ταμεία του κράτους.

Πρόσθεσε επίσης ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονται οι παρεμβάσεις που γινόντουσαν στο παρελθόν για απόκτηση συγκεκριμένων αριθμών.

Όσον αφορά τις εταιρείες, ο κ. Κολέττας απαντώντας επίσης σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η κάθε εταιρεία θα έχει δικαίωμα απόκτησης όσον αριθμών επιθυμεί αρκεί να είναι στο όνομα της εταιρείας και όχι σε τρίτο πρόσωπο.
Επιπρόσθετα διευκρινίστηκε ότι όσοι δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος στον πλειστηριασμό θα αποκτούν ένα οποιοδήποτε αριθμό από αυτούς που θα περισσεύουν.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη ανακοινώθηκε επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέσω της διαδικτυακής σελίδας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών να εξασφαλίζουν ημέρα εξέτασης για εξασφάλιση άδειας κυκλοφορίας.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |