Monday, January 26, 2009

Στην Pfizer ''περνάει'' η Wyeth - Στα 68 δισ. το τίμημα

Στην Pfizer ''περνάει'' η Wyeth - Στα 68 δισ. το τίμημα

Στην εξαγορά της Wyeth έναντι 68 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές, συμφώνησε σήμερα να προχωρήσει η Pfizer, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο.Οι μέτοχοι της Wyeth θα λάβουν 50,19 δολάρια για κάθε μετοχή, (33 δολάρια σε μετρητά και 0,985 μετοχές της Pfizer). Η εν λόγω τιμή είναι κατά 29% υψηλότερη σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχές της Wyeth στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Pfizer, η εξαγορά αυτή εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα προσαρμοσμένα κέρδη της στη δεύτερη ετήσια χρήση μετά την ολοκλήρωσή της και θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων ύψους τεσσάρων δισ. δολαρίων την τρίτη χρονιά. Όπως έγινε γνωστό, κοινοπραξία τραπεζών δεσμεύθηκε για δάνεια συνολικού ύψους 22,5 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο φαρμακοβιομηχανιών θα δημιουργήσει μία εταιρεία με πωλήσεις άνω των 70 δισ. δολ. και με κατοχή των καλύτερων φαρμάκων από πλευράς πωλήσεων τόσο για τη χοληστερίνη όσο και για την αρθρίτιδα.

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα τριμήνου. Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν κατά 90% στα 266 εκατ. δολάρια ή 4 λεπτά ανά μετοχή, ενώ ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 4% στα 12,35 δισ. δολάρια.



Ακόμη, μειωμένα κατά 4% ήταν τα καθαρά κέρδη τετάρτου τριμήνου της Wyeth και διαμορφώθηκαν στα 960,4 εκατ. δολάρια, ή 71 σεντ ανά μετοχή, από 1 δις. ή 75 σεντ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξαιρουμένων έκτακτων δαπανών τα κέρδη ανήλθαν στα 78 σεντ ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 79 σεντ ανά μετοχή. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 5,3 δις. δολάρια, από 5,8 δις. πέρσι.

REPORTER.GR

No comments:

Share |