Monday, January 26, 2009

Πτώχευση κήρυξε η Hartmarx - Δημιουργός των κοστουμιών του Obama

Πτώχευση κήρυξε η Hartmarx - Δημιουργός των κοστουμιών του Obama


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Δικαίου κατέθεσε αργά την Παρασκευή η Hartmarx Corp., η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της πολυτελούς ένδυσης και έχει δημιουργήσει γνωστά brands κοστουμιών, όπως Hart Schaffner Marx και Hickey-Freeman.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αμερικανική εταιρεία βρισκόταν αντιμέτωπη με την κάμψη που σημειώνουν οι πωλήσεις ενδυμάτων υψηλής ραπτικής και με τη στρόφιγγα του δανεισμού να είναι σφικτή.

Η Hartmarx αποτελεί κυρίαρχο παίκτη στην αμερικανική αγορά ανδρικού ενδύματος και ιδρύθηκε το 1872, όταν οι αδερφοί Harry και Max Hart άνοιξαν κατάστημα ανδρικών ρούχων στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Hartmarx είχε αναλάβει τη δημιουργία κοστουμιών για τον Barack Obama. Μάλιστα, στο πανηγυρικό διάγγελμά του στο Σικάγο, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και στην ομιλία του στο συνέδριο των Δημοκρατικών του Ντένβερ, ο Obama φορούσε κοστούμια της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πάντως, η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης δεν επηρεάζει τις θυγατρικές της Hartmarx στον Καναδά ή στις εκτός ΗΠΑ χώρες.


CAPITAL.GR

No comments:

Share |