Monday, January 26, 2009

Στον αέρα η συμφωνία Dow Chemical-Rohm & Haas

Στον αέρα η συμφωνία Dow Chemical-Rohm & Haas

Το deal συγχώνευσης των Dow Chemical και Rohm & Haas δεν θα κλείσει τελικά στις 27 Ιανουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί, καθώς η τελευταία εξετάζει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές για την προστασία των επενδυτών της. Η Dow Chemical συμφώνησε να αγοράσει την Rohm & Haas τον Ιούλιο για 51,3 δισ. δολάρια, αλλά οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο καθώς την Παρασκευή η εταιρία έλαβε την έγκριση από τους δικηγόρους της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου με την προϋπόθεση οι συναλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί σε 2 εργάσιμες μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι η Dow θα πρέπει να ολοκληρώσει τη συμφωνία χωρίς τα 9 δις. δολάρια που αναμένει να λάβει από την κοινοπραξία του Κουβέιτ.

Ο Διευθύνων της εταιρίας, Andrew Liveris είχε δηλώσει ότι μπορεί να προχωρήσει στην αγορά χρησιμοποιώντας 13 δις. δολάρια από βραχυπρόθεσμα δάνεια και 4 δις. δολάρια από επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων όμως αναλυτές της Wall Street εκφράζουν αμφιβολίες για τον αν θα κλείσει το deal των δυο εταιριών, ειδικά λόγω της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης.

REPORTER.GR

No comments:

Share |