Monday, January 26, 2009

Ξαφνικά ... απώλειες 1,6% για το αργό

Ξαφνικά ... απώλειες 1,6% για το αργό

Με απώλειες έκλεισε τελικά το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων διαγράφοντας τα προηγούμενα κέρδη του, καθώς «ψαλιδίστηκε» η αισιοδοξία των επενδυτών για το κυβερνητικό οικονομικό πακέτο, από τις εκτιμήσεις ότι η περεταίρω περικοπές στην παραγωγή του αργού από τον ΟΠΕΚ δεν θα είναι ικανή να αντισταθμίσει τη μείωση της ζήτησης. Η τιμή του αργού υποχώρησε κάνω από τα 46 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταβάλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την ψήφιση του πακέτου των 825 δις. δολαρίων για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για το Μάρτιο υποχώρησε κατά 1,6%, στα 45,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε ξεπεράσει ακόμα και τα 48 δολάρια. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή είχε ενισχυθεί κατά 6,4% στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Ιανουαρίου. Τα κέρδη του την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθαν σε 9,2%. Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ υποχώρησε κατά 1,23%, στα 45,81 δολάρια το βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται πως ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής κατά 5% αυτό το μήνα, ολοκληρώνοντας τις περικοπές που ανακοινώθηκαν το Δεκέμβριο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |