Monday, January 26, 2009

Facebook και Youtube εις το όνομα του Θεού

Facebook και Youtube εις το όνομα του Θεού

Μέσω Youtube θα μεταδίδεται πλέον ο λόγος του Ποντίφικα. H πρωτοβουλία ανήκει στα Μέσα Ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, που κατέστησαν δυνατή την πρόσβαση σε ομιλίες του Πάπα, μέσω του λίνκ www.youtube.com/vaticanit. Το κανάλι του Βατικανού θα προσφέρει «την κάλυψη των γεγονότων των δραστηριοτήτων του Πάπα Βενέδικτου XVI και «πρόσβαση σε ολόκληρα τα επίσημα κείμενα», σε όσους επισκέπτονται το προφίλ του. Μάλιστα 200 άτομα έγιναν μέλη και 6.000 το επισκέφθηκαν μόλις λίγες ώρες μετά την πρώτη ενεργοποίησή του. «Ο πάπας ενημερώθηκε προσωπικά και συναίνεσε στο εγχείρημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ποντίφικα, Federico Lombardi. «Η πρωτοβουλία αποδεικνύει τη δέσμευση της Εκκλησίας για άνοιγμα στις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να έρθει σε επαφή με το κοινό παγκοσμίως», σημείωσε.

Ο πάπας, επικεφαλής του μικρότερου κρατιδίου στον κόσμο και πνευματικός ηγέτης για πάνω από ένα δισεκατομμύριο Καθολικούς, προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας εποχής σε συνδυασμό με τις παραδόσεις της Καθολικής Εκκλησίας. Όπως άλλωστε είχε πει και ο προκάτοχός του, Ιωάννης Παύλος II, «το Διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο για προώθηση της δικαιοσύνης και της συναδελφικότητας».

Παρόλα αυτά η Καθολική Εκκλησία δείχνει να αμφιταλαντεύεται όσον αφορά την άποψή της για το Internet. Μόλις την περασμένη εβδομάδα Last week, Ιταλοί επίσκοποι προειδοποιούσαν τους πιστούς για τους κινδύνους που κρύβει η κοινωνική συναναστροφή μέσω διαδικτύου με αγνώστους, παρόλο που ανώτερα στελέχη του Βατικανού, όπως ο Καρδινάλιος Crescenzio Sepe χρησιμοποιούν σελίδες όπως το Facebook «για να μεταδώσουν το λόγο του Θεού».

REPORTER.GR

No comments:

Share |