Monday, January 19, 2009

SFS: Σε διαθεσιμότητα ο Γ. Φαλέκος για πιθανή παραποίηση εγγράφων

SFS: Σε διαθεσιμότητα ο Γ. Φαλέκος για πιθανή παραποίηση εγγράφων


Η εταιρεία Sharelink Securities & Financial Services Ltd. (η «Εταιρεία»), στις 13 Ιανουαρίου 2009, κατάγγειλε στην Αστυνομία και ενημέρωσε, στις 14 Ιανουαρίου 2009, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον λειτουργό του τμήματος Wealth Management Γεώργιο Φαλέκο μόλις υπέπεσε στην αντίληψή της πως ο συγκεκριμένος λειτουργός ενδεχομένως να παραποιούσε έντυπα ή και έγγραφα της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα η Εταιρεία σύστησε ειδική επιτροπή από ανώτερα στελέχη της και ξεκίνησε εσωτερικό έλεγχο στους φακέλους όλων των πελατών που έτυχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο χειρισμού από τον εν λόγω λειτουργό, ούτως ώστε να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να προσδιορίσει με ακρίβεια τα πραγματικά δεδομένα.

Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα του εσωτερικού ελέγχου, ο οποίος συνεχίζεται, προκύπτει ότι ο κ. Φαλέκος ενδεχομένως να παραποιούσε το ειδικό έντυπο αλλαγής ταχυδρομικής διεύθυνσης πελατών του, ούτως ώστε να καθίσταται ο ίδιος παραλήπτης των αυθεντικών καταστάσεων λογαριασμού που η Εταιρεία αποστέλλει στους πελάτες του, ή και άλλων εγγράφων. Παραλαμβάνοντας ο ίδιος τις αυθεντικές καταστάσεις λογαριασμού που ετοίμαζε για να αποστείλει η Εταιρεία, ο κ. Φαλέκος ενδέχεται να τις παραποιούσε πριν ενημερώσει τους πελάτες του ούτως ώστε αντί να δείχνουν την πραγματική κατάσταση, να εμφανίζουν μια ωραιοποιημένη εικόνα.

Η Εταιρεία πληροφορεί τους πελάτες του συγκεκριμένου λειτουργού ότι το σύστημα καταγραφής παραπόνων πελατών βρίσκεται στη διάθεσή τους. Για τον σκοπό αυτό λειτουργούν δύο ειδικές τηλεφωνικές γραμμές (22554426 και 22554355) στις οποίες μπορούν να επικοινωνούν. Παράλληλα, η Εταιρεία συνεχίζει να τηρεί συνεχώς ενήμερη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την πορεία και τα ευρήματα του εσωτερικού ελέγχου.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |