Monday, January 19, 2009

Ισπανία: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης από S&P

Ισπανία: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης από S&P

Μετά την Ελλάδα, η Standard & Poor’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και της Ισπανίας από “AAA” σε “AA+”, υποστηρίζοντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα ενδεχομένως να μην είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών της χώρας.

Μετά την Ελλάδα, η Standard & Poor’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και της Ισπανίας, υποστηρίζοντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα ενδεχομένως να μην είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή επιδείνωση των οικονομικών της χώρας.

«Εκτιμούμε ότι οι σημερινές οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν αναδείξει τη δομική αδυναμία της ισπανικής οικονομίας, η οποία δεν συμβιβάζεται με την αξιολόγηση “AAA”, η οποία είναι και η ανώτερη αξιολόγηση», αναφέρει η S&P στην ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από “AAA” σε “AA+”, καθώς η ύφεση, στην οποία εισήλθε η χώρα, διόγκωσε το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Το εύρος διακύμανσης του ισπανικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού παρέμεινε σταθερό στις 114 μονάδες βάσης, έχοντας εκτιναχθεί νωρίτερα στο ρεκόρ των 122 μονάδων.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |