Monday, January 19, 2009

Γαλλία: Προς απόκτηση μεριδίου στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Γαλλία: Προς απόκτηση μεριδίου στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε απόκτηση ποσοστών στις αυτοκινητοβιομηχανίες, ως αντάλλαγμα για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο αυτό κλάδο, ενδεχομένως να προχωρήσει η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Βιομηχανίας Λικ Σατέλ, εν όψει της αυριανής σύσκεψης, στην οποία θα ανακοινωθεί «πακέτο» μέτρων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη ότι η Γαλλία θα προσφέρει «πολλά χρήματα» στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση πιθανόν να ανακοινώσει μέτρα για την ενίσχυση του μετοχικού κεφαλαίου των κατασκευαστριών αυτοκινήτων και τη βελτίωση της χρηματοδότησης για την αγορά οχημάτων.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Le Figaro, ο Σατέλ υποστηρίζει πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής.

«Οι ανάγκες των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν έχουν απαραίτητα τη μορφή της ενίσχυσης του κεφαλαίου τους, ωστόσο, σε αντάλλαγμα για την οικονομική μας στήριξη, η απόκτηση μεριδίου (στις εταιρείες) είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια δίκαιη συναλλαγή», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |