Friday, November 21, 2008

VCW: Κέρδη €6,1 εκ. το 9μηνο

VCW: Κέρδη €6,1 εκ. το 9μηνο


Στα €6,1 εκ. περιορίστηκαν τα κέρδη του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού το πρώτο εννιάμηνο του 2008 από €11,8 εκ. το πρώτο εννάμηνο του 2007. Το κέρδος ανά μετοχή περιορίστηκε στα 8,4 σεντ από 22 σεντ πέρσι. Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε την παραχώρηση προμερίσματος 2 σεντ.

Η μείωση των κερδών σημειώθηκε παρά την αύξηση του τζίρου της εταιρείας και παρά τη θετική συνεισφορά των δραστηριοτήτων τσιμέντου που εξαγοράστηκαν από την Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων. Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται στο αυξημένο κόστος ενέργειας.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα €96,3 εκ. από €67,3 εκ. Οι συνολικές πωλήσεις τσιμέντου και κλίνκερ της εταιρείας αυξήθηκαν σε 1,5 εκ. τόνους το εννάμηνο του 2008 σε σχέση με 1 εκ. τόνους πέρσι.

Το κόστος πωλήσεων ανήλθε στα €85,4 εκ. από €49,7 εκ. Τα έξοδα πωλήσεων και διανομής αυξήθηκαν σε €3,2 εκ. από €2,9 εκ., ενώ τα έξοδα διοίκησης έφθασαν τα €2,8 εκ. από €2 εκ.

Προοπτικές

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυξημένο κόστος ενέργειας συνεχίζει να επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Αύξηση των τιμών του τσιμέντου δεν θα είναι δυνατή πριν το νέο έτος. Η εταιρεία δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού να μην προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών του τσιμέντου λόγω της συγχώνευσης με την Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |