Friday, November 21, 2008

Μερική αναστολή πλειστηριασμών από Fannie Mae, Freddie Mac

Μερική αναστολή πλειστηριασμών από Fannie Mae, Freddie Mac



Σε αναστολή πλειστηριασμών μέχρι τις αρχές του 2009 προχωρούν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες χορήγησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, Fannie Mae και Freddie Mac, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών να περιορίσουν τις κατασχέσεις κατοικιών.

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη, η αναστολή των κατασχέσεων – η οποία θα διαρκέσει από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 9 Ιανουαρίου – θα δώσει περισσότερο χρόνο έτσι ώστε να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους στα δάνεια πολλών δανειοληπτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή τους.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αρχές ασκούν έντονες πιέσεις στις Fannie Mae και Freddie Mac να λάβουν μέτρα με σκοπό τη σταθεροποίηση της εγχώριας αγοράς κατοικίας, δεδομένου ότι οι δυο τους κατέχουν ή ελέγχουν το ήμισυ περίπου των υφιστάμενων στεγαστικών δανείων.

Οι δυο εταιρείες τέθηκαν τον Σεπτέμβριο υπό τον έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης, εν μέσω ανησυχιών ότι οι μεγάλες ζημίες στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων απειλούσαν την ικανότητά τους να παραμείνουν βιώσιμες, και κατ’ επέκταση να στηρίξουν ολόκληρη την αγορά.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |