Friday, November 21, 2008

Στον «χορό» των απολύσεων Toyota και Honda

Στον «χορό» των απολύσεων Toyota και Honda



Άλλες δύο ιαπωνικές εταιρείες, οι Toyota και Honda, προστέθηκαν στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας και μείωση της παραγωγής τους προκειμένου να προσαρμοστούν στην διαρκώς μειούμενη ζήτηση.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota Motor ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να ανανεώσει στα τέλη του τρέχοντος οικονομικού έτους τις συμβάσεις 3.000 από τους 6.000 συμβασιούχους, που προσελήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο στις μονάδες παραγωγής της.

Η Toyota αναμένεται επίσης να αναστείλει, για δύο μέρες, τον Δεκέμβριο, τη λειτουργία όλων των μονάδων παραγωγής στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ήδη, έχει αναστείλει επί τρεις μήνες τη λειτουργία στις μονάδες του Τέξας, της Ιντιάνα και της Αλαμπάμα.

Στο μεταξύ, η δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda Motor ανακοίνωσε ότι θα μειώσει, στο οικονομικό έτος 2008/2009, την παγκόσμια παραγωγή της κατά 79.000 οχήματα επιπλέον, εκ των οποίων τα 21.000 στις μονάδες της στην Ευρώπη.

Η Honda προβλέπει πλέον παραγωγή 1,28 εκατ. οχημάτων στην Ιαπωνία στο τρέχον οικονομικό έτος αντί του αρχικού προγραμματισμού για παραγωγή 1,42 εκατ. οχημάτων. Στην Ευρώπη, θα παραχθούν 175.000 οχήματα, 53.000 λιγότερα απ’ ό,τι προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ η παραγωγή στις ΗΠΑ θα είναι μειωμένη κατά 56.000 οχήματα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |