Friday, November 21, 2008

Εβδομαδιαίες απώλειες 13% για το αργό

Εβδομαδιαίες απώλειες 13% για το αργό

Με μικρή άνοδο και λίγο χαμηλότερα από τα 50 δολάρια διαμορφώθηκε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά από ένα αρνητικό σερί 6 ημερών, καθώς ο ΟΠΕΚ αναμένεται να αποφασίσει μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής, ενώ παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες από τις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάκαμψη της οικονομίας. Παρόλα αυτά ισχυρές ήταν οι απώλειες του «μαύρου χρυσού» σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς βρέθηκε κατά 13% χαμηλότερα.
Συγκεκριμένα, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 0,51 δολάρια στα 49,93 δολάρια το βαρέλι. Ενδοσυνεδριακά η τιμή του είχε αγγίξει τα 51,12 δολάρια. Το μπρεντ παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε 3,4% ή 1,62 δολάρια, στα 49,70 δολάρια το βαρέλι.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ, τα οποία θα συνεδριάσουν σε οκτώ ημέρες στο Κάιρο αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή κατά 3,8% αυτό το μήνα, στα 30,98 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με την PetroLogistics εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση που ελήφθη από τα μέλη του καρτέλ τον Οκτώβριο.

REPORTER.GR

No comments:

Share |