Friday, November 21, 2008

Κύπρος: Σύντομα εκτός μαύρης λίστας Ρωσίας

Κύπρος: Σύντομα εκτός μαύρης λίστας Ρωσίας

Δράση για το θέμα της αφαίρεσης της Κύπρου από τη ρωσική μαύρη λίστα αναμένεται να λάβουν οι τεχνοκράτες των δύο υπουργείων Οικονομικών μετά την επιστροφή στην Κύπρο της κυπριακής αποστολής. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το μήνυμα που δόθηκε από τους Ρώσους είναι ότι η Κύπρος οδεύει προς αφαίρεση από τη μαύρη λίστα μόλις διευθετηθούν διαδικαστικά θέματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Σημερινής, ο υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης δήλωσε ότι η Κύπρος θα αφαιρεθεί από τη μαύρη λίστα μόλις υπογραφεί συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας.

Σε χθεσινή διάσκεψη τύπου από τη Ρωσία, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είπε πως αναμένεται να λήξει με θετικό τρόπο το θέμα της σύναψης συμφωνίας με τη Ρωσία για την αποφυγή διπλής φορολογίας που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα σύναψης συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολογίας, είπε πως αποφασίστηκε με το Ρώσο Πρόεδρο να δοθεί λίγος χρόνος ακόμα στους συνεργάτες τους να αντιμετωπίσουν σύντομα και με θετικό τρόπο αυτό το θέμα. «Η πεποίθησή μου είναι ότι θα λύσουμε και αυτό το θέμα με θετικό τρόπο που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές και να ικανοποιεί και τη φιλοδοξία της Κύπρου να συνεχίσει να είναι μέσο διοχέτευσης κεφαλαίων και επενδύσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία, πράγμα που και η Ρωσική Ομοσπονδία θέλει», πρόσθεσε.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |