Friday, November 21, 2008

Συνεδριάζει εκτάκτως το δ.σ. της Citigroup

Συνεδριάζει εκτάκτως το δ.σ. της Citigroup


Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το δ.σ. της Citigroup προκειμένου να εξετάσει όλες τις επιλογές της αμερικανικής τράπεζας, καθώς οι προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου Βίκραμ Πάντιτ να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη «βύθιση» των μετοχών της σε χαμηλά 15 ετών.

Σύμφωνα με άτομο προσκείμενο στο θέμα, το οποίο επικαλείται το Bloomberg, το δ.σ. της Citigroup, υπό τα ηνία του προέδρου Γουίν Μπίσοφ και του ανεξάρτητου διευθυντή Ρίτσαρντ Πάρσονς, θα συνεδριάσει σήμερα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη.

Όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθεί το ενδεχόμενο πώλησης τμημάτων ή ολόκληρης της εταιρείας. Οι New York Times υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι τα στελέχη της Citi δεν φέρονται αποφασισμένα για μια πώληση ή έναν διαχωρισμό της εταιρείας.

Η αξία της Citigroup, της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, με κεφαλαιοποίηση 274 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2006, υποχώρησε χθες σε περίπου 26 δισ. δολάρια.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Πάντιτ αυτή την εβδομάδα για περικοπές 52.000 θέσεων εργασίας καθώς και η ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, δεν κατάφεραν να μετριάσουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με την κερδοφορία της Citigroup.

Η εκπρόσωπος της τράπεζας Κριστίνα Πρέτο αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ επανέλαβε την πρόσφατη ανακοίνωση της Citi, ότι διαθέτει «πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση».


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |