Friday, November 21, 2008

''Δεν διασπάται η Citigroup''- Κάτω από τα 4 δολ. η μετοχή της

''Δεν διασπάται η Citigroup''- Κάτω από τα 4 δολ. η μετοχή της

Δεν πρόκειται να διασπαστεί η Citigroup, καθησύχασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ, στη σημερινή παγκόσμια τηλεδιάσκεψη της εταιρείας, ενώ με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι αποφάσεις της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που προσπαθεί να βρει τρόπους για να ανακόψει την ελεύθερη πτώση της τιμής της μετοχής που έχει διαγράψει περισσότερο από το μισό της αξίας της σε διάστημα τριών ημερών.
Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Πάντιτ και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Γάρι Κρίτεντεν, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προβεί σε πώληση της μονάδας υπηρεσιών μεσιτείας Smith Barney ή σε διάσπαση της εταιρείας.

Η μετοχή της Citigroup βρίσκεται σε ''ελεύθερη πτώση'' για μια ακόμη ημέρα, παρά το ανοδικό άνοιγμα, ενώ λίγο νωρίτερα βρέθηκε κάτω και από τα 4 δολάρια με απώλειες της τάξεως του 17%. Σημειώνεται ότι χθες η μετοχή της Citi βρέθηκε κάτω από τα 5 δολάρια, μετά και τη νέα πτώση της τάξεως του 25%, αγγίζοντας χαμηλά στα 4,31 δολάρια. Η μετοχή έκλεισε τελικά στα 4.71 δολάρια, ενώ προχθές είχε σημειώσει απώλειες της τάξεως του 23%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal η διοίκηση της Citigroup εξετάζει το ενδεχόμενο να πουληθούν τμήματα της Citigroup ή ακόμη και ολόκληρη. Ωστόσο, η εφημερίδα New York Times υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης της εταιρείας.

Παράλληλα, σε νέα αύξηση της συμμετοχής του στην εταιρεία στο 5% σχεδιάζει να προχωρήσει ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Alwaleed Bin Talal, παρά το γεγονός ότι οι μετοχές της εταιρίας έχουν καταγράψει κατακόρυφη πτώση 50% τις τελευταίες εβδομάδες. H κίνηση του Σαουδάραβα πρίγκιπα έρχεται να ακολουθήσει την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει ένεση ρευστότητας 25 δις. δολαρίων στην τράπεζα.

Ο κ. Talal κατέχει ποσοστό λιγότερο από το 4% της αμερικανικής τράπεζας αλλά εξέφρασε την πίστη του στη διοίκηση της εταιρίας και τον Διευθύνω Σύμβουλο Vikram Pandit και θα αυξήσει το ποσοστό του. Προφανώς η κίνηση Talal, άφησε τους επενδυτές παγερά αδιάφορους

REPORTER.GR

No comments:

Share |