Friday, November 21, 2008

Cheuvreux: Έναρξη κάλυψης HB

Cheuvreux: Έναρξη κάλυψης HB


Την έναρξη κάλυψης της Ελληνικής Τράπεζας ανακοίνωσε ο επενδυτικός βραχίονας της Credit Agricole, Cheuvreux. Η τιμή στόχος που δίνεται για την Ελληνική Τράπεζα είναι €1,5 και σύσταση under perform 3. Όσον αφορά τις Τράπεζες Κύπρου και Marfin, διατηρείται η σύσταση outperform 2. Για την BOCY η τιμή στόχος που δίνεται είναι €5 και για τη Marfin €2,8.

Σε έκθεσή της ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου, η Cheuvreux προχωρεί σε νέα αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων της για την πορεία των ελληνικών τραπεζών λόγω της χειροτέρευσης των μακροοικονομικών στοιχείων. Για την Ελλάδα, η αύξηση του ΑΕΠ εκτιμάται στο 1% το 2009 (από 1,9% προηγουμένως) και για τη ΝΑ Ευρώπη στο 1,5% - 2% (από 3% - 3,5% προηγουμένως).

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η αύξηση των επισφαλειών των τραπεζών τα επόμενα τρίμηνα είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, τονίζεται ότι το περιβάλλον πρόκλησης το έτος 2009 και τα χαμηλά ROEs θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Οι συγχωνεύσεις θα βοηθήσουν τις τράπεζες να πετύχουν οικονομίες κλίματος, υπογραμμίζεται, αν και αναμένεται να πάρουν κάποιο χρόνο για να υλοποιηθούν.

Όσον αφορά τις τιμές των μετοχών, αναφέρεται ότι μειώνονται κατά 69% από τις αρχές του χρόνου, δημιουργώντας ελκυστικές αποτιμήσεις και ευκαιρίες αγοράς. «Ωστόσο, η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή και είμαστε στην αρχή ενός πιστωτικού κύκλου. Ουσιαστική ανάκαμψη των μετοχών θα πάρει χρόνο και η μεταβλητότητα θα είναι ψηλή μέχρι η ορατότητα να βελτιωθεί», προστίθεται.

Η Cheuvreux προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης των μετοχών της Eurobank και Πειραιώς σε under perform 3. Όπως υποστηρίζει, οι δύο αυτές τράπεζες θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν βραχυπρόθεσμα λόγω έλλειψης θετικών καταλυτών και της χειροτέρευσης του περιβάλλοντος στην αναδυόμενη Ευρώπη.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |