Wednesday, September 17, 2008

Rebound 6 δολαρίων κατέγραψε το αργό-Πτώση στα αποθέματα

Rebound 6 δολαρίων κατέγραψε το αργό-Πτώση στα αποθέματα

Αλμα 6 δολαρίων κατέγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο αφενός της πτώσης για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα των αποθεμάτων του, και αφετέρου της βελτίωσης του κλίματος στις αγορές, μετά τη «διάσωση» του ασφαλιστικού κολοσσού AIG από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, που κατεύνασε τους φόβους για περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αργού ενισχύθηκε κατά 6,01 δολάρια, ή 6,6% δολάρια στα 97,16 δολάρια. Επίσης, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού τύπου Μπρεντενισχύθηκε κατά 3,99%, στα 93,10 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες το αργό απώλεσε περισσότερο από 10 δολάρια, εξαιτίας των αναταράξεων που προκάλεσαν οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης σε προϊόντα πετρελαίου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι οι αντάρτες στο Δέλτα του Νίγηρα συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Σημαντική πτώση των αποθεμάτων λόγω Γκούσταβ και Αϊκ

Σημαντική κάμψη κατέγραψαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληγε στις 12 Σεπτεμβρίου για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Συνολικά κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες τα αποθέματα έχουν υποχωρήσει συνολικά κατά 14 εκατ., μετά το πέρασμα των κυκλώνων Γκούσταβ και Αϊκ.

Τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 900.000 βαρέλια κατά την περασμένη εβδομάδα, ενώ ακόμη μεγαλύτερη κάμψη σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης κατά 3,3 εκατ. βαρέλια.

Εκτιμήσεις της Goldman Sachs

Η Goldman Sachs «έκοψε» τις εκτιμήσεις της για την πορεία της τιμής του αργού τους επόμενους τρεις μήνες, εκτιμώντας ότι θα κινηθεί στα 115 δολάρια, από τα 149 δολάρια, όπου ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Αιτία αυτής της μείωσης της μέσης τριμηνιαίας τιμής, στάθηκε το γεγονός ότι το αργό έχει αναπτύξει καθοδική δυναμική, ενώ οι κεφαλαιαγορές αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα το επόμενο διάστημα, αφού διακρίνονται ίχνη «ταύρων»

REPORTER.GR

No comments:

Share |