Wednesday, September 17, 2008

Στην άμεση πώληση του Γκάτγουικ προχωρά η ΒΑΑ

Στην άμεση πώληση του Γκάτγουικ προχωρά η ΒΑΑ


Στην άμεση πώληση του αεροδρομίου του Γκάτγουικ ανακοίνωσε ότι προχωρά η εταιρεία BAA, η οποία διαχειρίζεται επτά αεροδρόμια στη Βρετανία.

Η ΒΑΑ προχωρά στην κίνηση αυτή μετά την απόφαση της Βρετανικής Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι η εταιρεία πρέπει να προβεί σε πώληση δύο εκ των τριών αεροδρομίων Χίθροου, Γκάτγουικ και Στάνστεντ. Παράλληλα, η Επιτροπή υπογράμμισε πως η ΒΑΑ δεν θα πρέπει να συνεχίσει να έχει στην ιδιοκτησία της αεροδρόμια στη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο.

«Αποφασίσαμε να αρχίσουμε αμέσως τη διαδικασία πώλησης του αεροδρομίου του Γκάτγουικ, χωρίς να περιμένουμε την οριστική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Κόλιν Μάθιους, σε δημοσιογράφους στο Τορόντο.


Η ΒΑΑ ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να πωλήσει το αεροδρόμιο του Χίθροου, επισημαίνοντας ότι η πώληση μεγάλων αεροδρομίων θα ήταν αντιπαραγωγική. Επίσης, γνωστοποίησε πως θέλει να διατηρήσει το αεροδρόμιο του Στάνστεντ, καθώς όπως εξήγησε, αν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αλλάξει ιδιοκτησία, δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασής του.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |