Wednesday, September 17, 2008

Barclays: Εξαγορά παγίων της Lehman έναντι 1,75 δισ. δολ.

Barclays: Εξαγορά παγίων της Lehman έναντι 1,75 δισ. δολ.

Στην εξαγορά της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της Lehman Brothers Holdings στη Βόρεια Αμερική, έναντι τιμήματος 1,75 δισ. δολαρίων, συμφώνησε να προχωρήσει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας Barclays τρεις μέρες μετά την αποχώρησή της από τις διαπραγματεύσεις για εξαγορά ολόκληρης της εταιρείας.

Η Barclays πρόκειται να καταβάλει 250 εκατ. δολάρια σε μετρητά για τις δραστηριότητες της Lehman και άλλα 1,5 δισ. δολάρια για την απόκτηση των κεντρικών γραφείων της στη Νέα Υόρκη και δύο κέντρων πληροφοριών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Σημειώνεται ότι η μονάδα του χρεοκοπημένου ομίλου στη Β. Αμερική απασχολεί περί τα 10.000 άτομα, δηλαδή σχεδόν τα δύο τρίτα του συνολικού προσωπικού της Lehman.

Ο πρόεδρος της Barclays Ρόμπερτ Ντάιαμοντ χαρακτήρισε «μοναδική ευκαιρία» την εξαγορά μιας εταιρείας, η οποία, όπως επισήμανε, κατατάσσεται έβδομη στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για συγχωνεύσεις στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε πώληση των μονάδων του, οι οποίες δεν συμπεριελήφθησαν στην αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία συμμετοχών για υπαγωγή της σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |