Thursday, January 21, 2010

Roubini: Στο δεύτερο μισό του έτους το τέλος του χρηματιστηριακού ράλι


Roubini: Στο δεύτερο μισό του έτους το τέλος του χρηματιστηριακού ράλι


Το ράλι στις παγκόσμιες τιμές των μετοχών ενδέχεται να λάβει τέλος στο δεύτερο μισό του έτους, εν μέσω μιας μέτριας ανάκαμψης στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και καθώς οι αποπληθωριστικές πιέσεις περιορίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε ο Nouriel Roubini.

Η αποτυχία περιορισμού της φούσκας των τιμών στις αναδυόμενες αγορές, που πυροδοτήθηκε από τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο, ενδέχεται επιπλέον να προκαλέσει μια «ξεκαθάριση και μια σημαντική διόρθωση στις τιμές των παγίων η οποία θα υπονομεύει την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Roubini στο Χονγκ Κονγκ.

«Η πραγματική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά αλλά από το Μάρτιο, οι τιμές των παγίων έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα», συμπλήρωσε ο Roubini. «Εάν είμαι σωστός, κατά το δεύτερο μισό του έτους, θα υπάρξει κάμψη της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Αυτό ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή για την διόρθωση των αγορών καθώς η ειδησεογραφία σε μακροοικονομικό επίπεδο θα εκπλήσσει αρνητικά».

Στον τομέα των εμπορευμάτων, ο Roubini προβλέπει πως οποιαδήποτε διόρθωση θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της ζήτησης για πρώτες ύλες από τις αναδυόμενες αγορές.

capital.gr

No comments:

Share |