Thursday, January 21, 2010

Γερμανία: Λιγότερους από 4 εκατ. ανέργους εκτιμά το 2010 η υπ. Απασχόλησης


Γερμανία: Λιγότερους από 4 εκατ. ανέργους εκτιμά το 2010 η υπ. Απασχόλησης



ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Λιγότεροι από 4 εκατομμύρια θα είναι άνεργοι στη Γερμανία σε αυτό το έτος, σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό Απασχόλησης Ursula von der Leyen.

«Αυτό το έτος θα είμαστε κάτω από το επίπεδο των 4 εκατομμυρίων ανέργων και όχι πάνω από αυτό», δήλωσε σε δημόσια συζήτηση στη γερμανική Κάτω Βουλή, αναφορικά με το προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2010.

Οι άνεργοι έφτασαν τους 3,28 εκατομμύρια το Δεκέμβριο. Πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί τους προσεχείς μήνες αν και η αύξηση αυτή θα είναι μέτρια.

Η Von der Leyen ανέφερε ότι η μέτρια αύξηση θα είναι αποτέλεσμα της οικονομίας που βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης καθώς και της συμφωνίας μεταξύ εργοδοτών, εργαζομένων και της κυβέρνησης να προτείνει την επιδοτούμενη εποχιακή εργασία, προκειμένου να διατηρήσει την εξειδικευμένη γνώση στις εταιρείες.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «δεν εχουμε ξεπεράσει εντελώς τον κίνδυνο. Η ανεργία θα αυξηθεί».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τις υφιστάμενες ρυθμίσεις σε ένα προσωρινό νόμο ώστε να διασφαλίσει ότι μερικές εταιρείες δεν «κάνουν κατάχρηση της προσωρινής απασχόλησης εις βάρος των εργαζομένων τους».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν αφότου έγινε γνωστό ότι το φαρμακείο Schlecker είχε αναγκάσει τους εργαζομένους του να παραιτηθούν και έπειτα να προσληφθούν ως έκτακτοι υπάλληλοι, με πολύ χαμηλότερες απολαβές.

capital.gr

No comments:

Share |