Thursday, January 21, 2010

Lloyds: Περικοπές επιπλέον 585 θέσεων εργασίας


Lloyds: Περικοπές επιπλέον 585 θέσεων εργασίας



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Περικοπές επιπλέον 585 μόνιμων θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Lloyds Banking Group PLC (LYG) στις δραστηριότητες χονδρικής και λιανικής καθώς συνεχίζει την αναδιάρθρωση έπειτα από την εξαγορά της HBOS τον περασμένο χρόνο.

Οι περικοπές αποδίδονται στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς καθώς και στο γεγονός ότι κάποιες ασφαλιστικές δραστηριότητες που είχαν ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες επέστρεψαν στον όμιλο.

«Η Lloyds έχει δεσμευτεί να πραγματοποιεί τέτοιες αλλαγές σε συνεργασία με τους υπαλλήλους προσεχτικά και με ευαισθησία. Όλοι οι συνάδελφοι που επηρεάζονται έχουν ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπεύθυνο σήμερα», όπως ανέφερε η τράπεζα σε γραπτή της δήλωση.

Η εργατική ένωση Unite αντέδρασε έντονα στις μειώσεις του προσωπικού, οι οποίες ακολούθησαν χιλιάδες περικοπές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο.

«Σε μια στιγμή όπου πολλές οικογένειες παλεύουν να ελέγξουν τα οικονομικά τους και οι επιχειρήσεις αναζητούν πρόσβαση στην πίστωση, η Unite αντιτίθεται στο κλείσιμο αυτών των σημαντικών τοπικών κέντρων», όπως ανέφερε η ένωση.

capital.gr

No comments:

Share |