Thursday, January 21, 2010

Κτυπούν ρέστα οι εισαγωγείς αυτοκινήτων


Κτυπούν ρέστα οι εισαγωγείς αυτοκινήτων


Χαμηλές τιμές, πρόσθετος εξοπλισμός, ευφάνταστες προσφορές και νέα μοντέλα είναι τα όπλα που προτάσσουν οι εισαγωγείς καινούργιων αυτοκινήτων στην έκθεση Motor Show 2010, στοχεύοντας σε αναθέρμανση της αγοράς. Το παρατεταμένο μούδιασμα των καταναλωτών εντείνει το μεταξύ τους ανταγωνισμό, με τα γερμανικά μοντέλα να δείχνουν, προς το παρόν, ότι κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Οι καταρχήν ενδείξεις για την έκθεση αυτοκινήτου είναι θετικές, επισημαίνουν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων, αν και οι αγοραστές φαίνεται να ψάχνονται, προτού προβούν σε αγορές στο εγγύς μέλλον.

«Μέχρι στιγμής η προσέλευση του κόσμου στην έκθεση είναι ικανοποιητική και ελπίζω να συνεχιστεί», ανέφερε στη StockWatch ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Unicars, Αλέξαντρος Διογένους, που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα μάρκας Volkswagen, Audi, Skoda και Seat. Η εταιρεία λανσάρει στην αγορά το νέο SUV της Skoda, το SkodaYeti. Ποντάρει επίσης στο Audi A5 Sportback, ενώ περίοπτη θέση στη γκάμα των μοντέλων της έχει το Audi TT RS.

Ευχαριστημένος με τη μέχρι στιγμής προσέλευση είναι και ο διευθυντής πωλήσεων της Toyota, Δημήτρης Μελανθίου. «Η προσέλευση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή. Απομένει να δούμε όμως την ποιότητα των επισκεπτών», είπε στη StockWatch.

«Είμαστε αισιόδοξοι γιατί προσφέρουμε ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων. Ταυτόχρονα, φέτος γιορτάζουμε 45 χρόνια επίσημης συνεργασίας με την Toyota Motor Corporation και προσφέρουμε 45 συλλεκτικά αυτοκίνητα (Limited edition) με περισσότερο εξοπλισμό που αξίζει €2500-€3000», είπε ο κ. Μελανθίου.

Αισιοδοξία εκφράζει και ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mercedes, Λάκης Κοστέκογλου. Ανέφερε στη StockWatch ότι οι ενδείξεις είναι θετικές και η εταιρεία έχει αρκετές προσφορές για τους αγοραστές.

Εκ μέρους της Ford, ο Χαράλαμπος Παπαχαραλάμπους τόνισε το σχέδιο απόσυρσης παλιών αυτοκινήτων που διαθέτει η εταιρεία, με τη χορηγία να φθάνει μέχρι και τα €5000. Ξεχωρίζει επίσης η προσφορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου Ford Fiesta του 2006 με την αγορά ενός καινούριου Modeo αξίας €22,500. Ακόμη, ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι για τους σκοπούς του Motor Show για πρώτη φορά παρουσιάζεται το Ford Focus RS.

Ο διευθυντής της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

«Τρέχουν» τα γερμανικά

Το Motor Show, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι το τέλος της βδομάδας, αποτελεί ευκαιρία για τους εισαγωγείς να ενισχύσουν τα μερίδια τους, ανατρέποντας τα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση το 2009.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, που ετοιμάζει η ΟΕΒ και που επεξεργάστηκε η StockWatch, η μάχη των μεριδίων ανέδειξε το Δεκέμβριο στην πρώτη θέση την Audi και την BMW με μερίδιο αγοράς 12,1% έκαστη.

Το Δεκέμβριο έγιναν 120 εγγραφές νέων αυτοκινήτων Audi και άλλες τόσες για αυτοκίνητα μάρκας BMW από το σύνολο των 994 καινούργιων οχημάτων.

Ακολουθεί η Toyota με 10,6% (105 εγγραφές) και η Volkswagen με 10% (99 εγγραφές).

Στα μεταχειρισμένα η εικόνα είναι διαφορετική.

Κερδισμένα ήταν τα Suzuki, Toyota, Mercedes και BMW που παρέμειναν στην κορυφή. Το 20,7% ή 242 από το σύνολο των 1170 εγγραφών μεταχειρισμένων οχημάτων ήταν Suzuki, άλλα 187 ή 16% Toyota, 172 ή 14,7% Mercedes και 131 ή 11,2% BMW.

Αναφορικά με το σύνολο των εγγραφών ιδιωτικών σαλούν, την πρώτη θέση με βάση τα στοιχεία Δεκεμβρίου κατέχει η Toyota (292 εγγραφές ή 13,5% μερίδιο αγοράς), ενώ ακολουθούν τα Suzuki με 258 εγγραφές (11,9% μερίδιο αγοράς), τα BMW (251 ή 11,6%) και τα Mercedes με 222 ή 10,2%.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |