Thursday, January 21, 2010

JPM για τράπεζες: Μεταβλητότητα αλλά και κέρδη για "υπομονετικούς"



JPM για τράπεζες: Μεταβλητότητα αλλά και κέρδη για "υπομονετικούς"


Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα εμφανίσουν μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα, εκτιμά σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2010 η JPMorgan, εκτιμά ωστόσο οι «υπομονετικοί» επενδυτές -με ορίζοντα 6-12 μηνών- θα καταφέρουν να επωφεληθούν για δεύτερη φορά από την κυκλική ανάκαμψη.

Η πρώτη φορά ήταν στο διάστημα Μαρτίου-Σεπτεμβρίου 2009 οπότε και σημειώθηκε άνοδος 200%-300% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου, αναφέρει η έκθεση, ενώ η δεύτερη θα είναι στο β’ εξάμηνο του 2010, όταν η αγορά θα τιμολογεί την ανάκαμψη του 2011 και θα βλέπει πιο απτές ενδείξεις δημοσιονομικής προσαρμογής, οι οποίες με τη σειρά τους προσφέρουν περιθώριο ανόδου μεγαλύτερο του 50% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι μία από τις προτιμώμενες του οίκου, ο οποίος εκτιμά ότι η τράπεζα θα παραμείνει πιθανότατα μία από τις πιο κερδοφόρες της Ευρώπης με ισχυρή κεφαλαιακή βάση, ενώ το εκτιμώμενο core Tier 1 για το σύνολο του 2009 είναι 11,1%. Θετικά αξιολογείται το γεγονός ότι το 50% των κερδών του ομίλου προέρχεται εκτός Ελλάδος, στο μεγαλύτερο μέρος τους από την Finansbank.

Οι άλλες δύο προτιμώμενες είναι οι Alpha Bank, για την οποία ο οίκος υπογραμμίζει την ισχυρή κεφαλαιακή βάση και το πιο «συντηρητικό» μίγμα παγίων, και η Τράπεζα Κύπρου για την οποία υπογραμμίζει τη μικρότερη έκθεση στην ελληνική αγορά και τις ισχυρές προοπτικές της δραστηριοποίησής της στη Ρωσία.

Στελέχη της JPMorgan συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τις διοικήσεις των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Τρ. Κύπρου) αναφέρει η έκθεση και, διαπιστώνεται ότι οι εν λόγω διοικήσεις εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές και την ποιότητα των παγίων στην Ελλάδα. Η JPM εκτιμά ωστόσο ότι υπάρχει πιθανότητα η ποιότητα των παγίων να ανακάμψει νωρίτερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις (α΄ εξάμηνο του 2010) και ότι σε γενικές γραμμές όλες οι τράπεζες θα εμφανίζουν σταθερές επιδόσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2010.

capital.gr

No comments:

Share |