Thursday, January 21, 2010

ΕΚΤ: "Βλέπει" ήπια και άνιση ανάκαμψη στην Ευρωζώνη


ΕΚΤ: "Βλέπει" ήπια και άνιση ανάκαμψη στην Ευρωζώνη



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης ενδέχεται να είναι ήπια και άνιση, όπως ανέφερε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ορισμένοι από τους παράγοντες που στηρίζουν την ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ έχουν προσωρινό χαρακτήρα και είναι πιθανό να δούμε μείωση της δραστηριότητας για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω της τρέχουσας διαδικασίας αναπροσαρμογής των ισολογισμών στους χρηματοοικονομικούς και μη χρηματοοικονομικούς κλάδους, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης», αναφέρει η ΕΚΤ στην τελευταία μηνιαία έκθεσή της.

Υπό την υφιστάμενη αβεβαιότητα, η ΕΚΤ θα αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας που εφαρμόστηκαν για την στήριξη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Η έκθεση αντανακλά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στις 14 Ιανουαρίου μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς και τα μέτρα παροχής ρευστότητας.

Οι δηλώσεις ενδέχεται να ενισχύσουν τις προσδοκίες των αναλυτών ότι η ΕΚΤ δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια, ή να μειώσει βαθμιαία την περίσσεια ρευστότητας από τις ακόμη εύθραυστες χρηματοοικονομικές αγορές.

capital.gr

No comments:

Share |