Thursday, January 21, 2010

Ε.Ε.: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Sun από την Oracle



Ε.Ε.: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Sun από την Oracle

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)—Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την εξαγορά της Sun Microsystems Inc. από τον αμερικανικό κολοσσό λογισμικών Oracle Corp, μετά από λεπτομερή έρευνα.

Η Oracle αγοράζει τη Sun έναντι 7,38 δισ. δολαρίων, ή 9,50 δολάρια ανά μετοχή.

«Είμαι πλέον ικανοποιημένος ότι ο ανταγωνισμός και η καινοτομία θα διατηρηθούν σε όλες τις εμπλεκόμενες αγορές. Η εξαγορά της Sun από την Oracle έχει τη δυναμική να δώσει εκ νέου ζωή σε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και να δημιουργήσει νέα και καινοτόμα προϊόντα», τόνισε η Neelie Kroes, Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού.

Η έγκριση πραγματοποιείται μετά από σε βάθος έρευνα για το μονοπώλιο η οποία ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου λό9γω των ανησυχιών ότι η εξαγορά της MySQL, η οποία ηγείται παγκοσμίως στις βάσεις δεδομένων open source, θα περιόριζε τον ανταγωνισμό στην αγορά βάσεων δεδομένων.

Η αγορά βάσεων δεδομένων χαρακτηρίζεται από υψηλή συγκέντρωση με τρεις βασικούς πωλητές – την Oracle, την International Business Machines (IBM) και τη Microsoft – που ελέγχουν το 85% της αγοράς βάσει εσόδων, ανέφερε η επιτροπή.

capital.gr

No comments:

Share |