Monday, December 28, 2009

RBS: Προς πώληση μονάδων αξίας 4,8 δισ. δολ.


RBS: Προς πώληση μονάδων αξίας 4,8 δισ. δολ.


Στην πώληση στοιχείων ενεργητικού αξίας τριών δισ. στερλινών (4,8 δισ. δολ.) σχεδιάζει να προχωρήσει εντός των επόμενων μηνών η Royal Bank of Scotland – με τις μονάδες τραπεζικής και λιανικής στην Άνω Ανατολή να είναι από τις πρώτες που αναμένεται να εξασφαλίσουν αγοραστή – σύμφωνα με τον Observer.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα σε χθεσινό της δημοσίευμα, η τράπεζα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πώληση των μονάδων λιανικής και εμπορικής τραπεζικής στην Ινδία, την Κίνα και τη Μαλαισία στην HSBC. Μια καταρχήν συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Η RBS, η οποία ανήκει σε ποσοστό 83% σε κρατικά ταμεία, βρίσκεται επίσης σε τελικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συγκεκριμένες δραστηριότητες ενδεχομένως να αποφέρουν στην τράπεζα έως 100 εκατ. στερλίνες.

Μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων που αναμένεται να πωληθούν είναι η συμμετοχή της RBS στην κοινοπραξία Sempra Commodities. Στους πιθανούς αγοραστές συμπεριλαμβάνονται οι JPΜorgan Chase & Co, Deutsche Bank και Macquarie Group.

naftemporiki

No comments:

Share |