Monday, December 28, 2009

ΗΠΑ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος για μικρές επιχειρήσεις το Δεκέμβριο


ΗΠΑ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος για μικρές επιχειρήσεις το Δεκέμβριο


(Dow Jones)-- Βελτίωση παρουσίασε το Δεκέμβριο το οικονομικό κλίμα στους κύκλους των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Discover Financial Services (DFS).

“Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα περάσουν το κατώφλι του 2010 με επιφυλακτικότητα”, σχολιάζει ο Ryan Scully, διευθυντής τομέα πιστωτικών καρτών της Discover. “Βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση ενθαρρυντικών ενδείξεων για την οικονομία, ωστόσο θετικό είναι το γεγονός πως ο αριθμός αυτών που θεωρούν πως οι συνθήκες για την επιχείρησή τους θα βελτιωθούν τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Αύγουστο”.

Η αμερικανική οικονομία, η οποία “αναδύεται” από τη χειρότερη κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση, εμφάνισε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο α΄ τρίμηνο, για πρώτη φορά σε διάστημα άνω του έτους, ενώ αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω στο τρέχον τρίμηνο.

Ο δείκτης Small Business Watch που καταρτίζει η Discover ενισχύθηκε στις 77 μονάδες το Δεκέμβριο από 76,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ο αριθμός των επιχειρηματιών που εκτιμούν πως η οικονομία επιδεινώνεται υποχώρησε κατά 4% στο 49% ενώ ο αριθμός των ερωτηθέντων που έκαναν λόγο για σταθεροποίηση των οικονομικών συνθηκών ενισχύθηκε στο 24%.

Αναφορικά με τις δικές τους επιχειρήσεις, περισσότεροι -σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα- ιδιοκτήτες αναμένουν βελτίωση το επόμενο εξάμηνο, ωστόσο πάνω από το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα προβλέπει επιδείνωση των συνθηκών.

Παράλληλα, η πλειοψηφία δήλωσε πως σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες για ανάπτυξη, σε σύγκριση με το 18% που αποκάλυψε σχέδια ενίσχυσης των δαπανών.

Σημειώνεται πως ο δείκτης μετρά την οικονομική εμπιστοσύνη σε δείγμα 750 ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν λιγότερους από πέντε υπαλλήλους. Η έρευνα διεξάγεται από την Rasmussen Reports LLC.

capital.gr

No comments:

Share |