Monday, December 28, 2009

JAL: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

JAL: Ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας


Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πτώχευσης της Japan Airlines βάσει του σχεδίου που προτείνει η κρατική υπηρεσία Enterprise Turnaround Initiative Corp. of Japan για την αναδιάρθρωση του ιαπωνικού αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei [.N225] , η υπηρεσία υπέβαλε το σχέδιο στην Development Bank of Japan και άλλους τρεις πιστωτές της JAL το σαββατοκύριακο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διατηρήσει σε λειτουργία τη ζημιογόνο εταιρεία, την οποία επιχειρεί να διασώσει για τέταρτη φορά από το 2001. Μια πιθανή εξυγίανσή της χωρίς να υπάρξει αναδιάρθρωση μέσω χρεοκοπίας θα απαιτούσε συμφωνία με τους πιστωτές, στους οποίους ο αερομεταφορέας όφειλε τον Ιούλιο τουλάχιστον 529 δισ. γιεν [JPY=X] (5,8 δισ. δολ.).

Ο εκπρόσωπος της JAL, Σατόρου Τανάκα, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ σε σχόλιο αρνήθηκε να προβεί και ο εκπρόσωπος της Enterprise Turnaround Initiative Corporation.

Εντωμεταξύ, ο υφυπουργός Μεταφορών της Ιαπωνίας Σουμίο Μαμπούτσι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Τόκιο, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του αερομεταφορέα, υποστηρίζοντας μόνο ότι η κρατική υπηρεσία συνεχίζει να αναζητεί τρόπους για τη διάσωσή του.

naftemporiki

No comments:

Share |