Monday, December 28, 2009

ΗΠΑ: Αυξημένες οι καταναλωτικές δαπάνες τις γιορτές


ΗΠΑ: Αυξημένες οι καταναλωτικές δαπάνες τις γιορτές


Οι καταναλωτές ξοδεύουν λίγο περισσότερα χρήματα κατά τη φετινή εορταστική περίοδο, δίνοντας στους εμπόρους ένα λόγο να είναι χαρούμενοι, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών συνεπάγεται ότι οι έμποροι γλίτωσαν την επανάληψη της περσινής καταστροφής παρά το περιβάλλον περιορισμένων πιστώσεων και διψήφιου ποσοστού ανεργίας.

Εξάλλου, τα κέρδη αναμένεται να είναι επίσης καλύτερα καθώς τα καταστήματα είχαν στη διάθεσή τους ένα χρόνο να προγραμματίσουν το stock έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 3,6% από την 1η Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου, έναντι πτώσης της τάξης του 2,3% την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με το δείκτη SpendingPulse της MasterCard Advisors, ο οποίος καταγράφει όλους τους τρόπους πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των μετρητών.

Τον περασμένο χρόνο η οικονομία βρισκόταν σε “κρίσιμη κατάσταση”, σχολίασε ο Michael McNamara, αντιπρόεδρος της SpendingPulse. “Φέτος, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί”, συμπλήρωσε.

capital.gr

No comments:

Share |