Monday, December 28, 2009

Μ. Βρετανία: Επιφυλακτικές οι επιχειρήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας


Μ. Βρετανία: Επιφυλακτικές οι επιχειρήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας


(Dow Jones)-- Οι Βρετανοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη ένα χρόνο περικοπών στους μισθούς καθώς οι επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές αναφορικά με την βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Times, επικαλούμενη στοιχεία κορυφαίου επιχειρηματικού οργανισμού.

Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν ή να παγώσουν τους μισθούς τον επόμενο χρόνο, ενώ μία στις πέντε πρόκειται να μειώσει τα επιδόματα όπως τα bonus ή οι εγγραφές σε γυμναστήρια, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις λειτουργικές δαπάνες, σύμφωνα με στοιχεία του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC) που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο David Frost, γενικός διευθυντής του BCC, τόνισε: “Είναι ξεκάθαρο ότι οδεύουμε προς ένα ακόμη δύσκολο έτος για τον ιδιωτικό τομέα”.

Το μέγεθος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στο νέο έτος γίνονται κατανοητά καθώς τα δύο τρίτα των 260 επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του BCC ανέφεραν ότι δεν θα αυξήσουν τα επίπεδα της παραγωγής τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου και στον αντίποδα θα διατηρήσουν τα τρέχοντα επίπεδα ή θα τα μειώσουν.

capital.gr

No comments:

Share |